Ενεργειακά Τζάκια από μαντέμι και χάλυβα

Ενεργειακά Τζάκια από μαντέμι και χάλυβα
Δημοσιεύτηκε σε: Συμβουλές Ημερομηνία Δημιουργίας: 2015-01-07

Στις ενεργειακές εστίες η θερμική ισχύς και η υψηλή απόδοση επιτυγχάνονται χάρη στο θάλαμο καύσης με πόρτα, στον εξωτερικό θάλαμο (πάχους 4 χιλ.) καθώς και στους τρεις αεροθαλάμους από τους οποίους περνάει ο θερμός αέρας.

Ο πρώτος αεροθάλαμος (πάχους 4 χιλ.) βρίσκεται στο πίσω μέρος της εστίας από όπου και εισέρχεται ο ψυχρός αέρας, ο δεύτερος (πάχους 6 χιλ.) στο επάνω μέρος της φωτιάς εκτεθειμένος στη φλόγα και τα καυσαέρια και ο τρίτος (πάχους 6 χιλ.) μεταξύ του δεύτερου και του επάνω εξωτερικού τοιχίου.

Η εστία διαθέτει πόρτα συρόμενη και ανοιγόμενη με υαλοκεραμικό κρύσταλλο και τα τοιχώματα εσωτερικά στο χώρο καύσης φέρουν επένδυση από μαντέμι με πλάκες μεγάλου πάχους που εξασφαλίζουν τη μέγιστη απόδοση, αξιοπιστία και διάρκεια στο χρόνο.

Έτσι ο θερμός αέρας ο οποίος δημιουργείται από τους τρεις αεροθαλάμους, διαχέεται στο χώρο απο τις περσίδες που συνδέονται με σπιράλ με τις δύο εξόδους που βρίσκονται στο πάνω εξωτερικό μέρος της εστίας.

Όλες οι εστίες τέλος συνοδεύονται από το μοτέρ, τα αντίστοιχα σπιράλ και περσίδες καθώς και ηλεκτρονικό θερμοστάτη και ροοστάτη.